A világ 15 legnagyobb sörfesztiválja

2013.11.04. 14:24 whitesensei

#1 Oktoberfest – München, Németország

Minden sörfesztiválok atyja. A németek 1810. óta tartják az Oktoberfestet, azóta 16 napos fesztivállá nőtte ki magát, amely 6.2 millió embert vonz a világ minden tájáról. Ez a fesztivál nem csak sör-rajongók számára kötelező látványosság.

fest02.jpg

#2 National Winter Ales Festival – Manchester, Anglia

Ez a téli sörfesztivál 1997. óta minden januárban megrendezésre kerül a CAMRA (Campaign for Real Ales) által. Közismertebb nevén az NWAF több mint 200 különböző sörfajtát vonultat fel és küldetése szerint a legjobb angol téli sörök bemutatására specializálódik.

fest03.jpg

#3 Great American Beer Festival – Denver, Colorado, USA

A minden év szeptemberében megrendezésre kerülő három napos fesztivál mintegy 1600 különböző fajtájú sört mutat be az érdeklődőknek. A Denver Convention Centerben zajló esemény keretében 450 amerikai sörfőzde termékei kerülnek bemutatásra.

fest04.jpg

#4 Qingdao International Beer Festival – Qingdao, Kína

Ez a kéthetes esemény Ázsia legnagyobb sörfesztiválja, a sörkóstolók a világ minden tájáról látogatják. A rengeteg ivászattal, karaokéval és versenyekkel tarkított fesztivál a legjobbak közé tartozik, leszámítva persze az Oktoberfestet.

fest05.jpg

#5 National Capital Craft Beer Festival – Canberra, Australia

Több mint 80 sörfőző mester gyűlik össze minden áprilisban az ausztráliai Canberrában, hogy némi minőséget adjanak a sörivás valaha lenézett tevékenységének. Az ínyenc sör-étel párosítások következtében a sörről alkotott véleményed gyökeresen változhat meg.

fest06.jpg

#6 Great British Beer Festival – London, Anglia

A NWAF közeli rokona, a GBBF a CAMRA nyárra időzített fesztiválja. Több mint 450 féle angol sört kínál a szomjas torkoknak, ezen felül 200 külföldi sör is bemutatásra kerül, többek között Belgiumból, Németországból és az USÁ-ból. Ez egy nagyszerű bemelegítés azoknak, akik az Oktoberfestre készülnek.

fest07.jpg

#7 Cape Town Festival of Beer – Fokváros, Dél-Afrika

Ez a novemberi fesztivál mindent ünnepel, ami a sörrel kapcsolatos, 20 sörfőzde 50 féle termékét mutatják be. Plusz pénzért a King Package mindenféle extrát is tartalmaz, például egy sörcsapot, egy hordót, egy korsót, és egy saját felszolgálólányt.

fest08.jpg

#8 Great Japan Beer Festival – Tokió (Június), Osaka (Július), Yokohama (Augusztus), Japán

Ez a háromfelvonásos nyári sörfesztivál három hónapon keresztül tart, és három különböző helyszínen zajlik. 50 helyi és 30 nemzetközi sörfőzde 270 féle termékét vonultatják fel, a fesztivál átlagosan 20000 japán és külföldi sörrajongót vonz.

fest09.jpg

#9 Thai Beer Festival – Bangkok, Thailand

Általában Thaiföldet nem szokás a kiváló sörök hazájaként számon tartani, azonban ha az embernek már volt szerencséje részt vennie ezen az októberi fesztiválon, akkor rádöbben hogy Thaiföld sokkal többet jelent a csodás tengerpartoknál és az ízletes falatoknál... Ugyanis a sörük is iszonyat jó.

fest10 - Copy.jpg

#10 PINT Bokbier Festival – Amszterdam, Hollandia

Hollandia legismertebb és legnagyobb sörfesztiválja. A minden év októberben az Amsterdam Beurs van Berlage-ben megrendezésre kerülő esemény több mint 50 féle sört kínál.

fest11.jpg

#11 Czech Beer Festival – Prága, Csehország

A minden májusban megrendezésre kerülő kéthetes fesztivál több mint 70 féle sörmárkát vonultat fel. 200 gyönyörű, tradícionális cseh viseletben pompázó felszolgálólány, autentikus üvegkorsókban kínálja a finomságokat.

fest12.jpg

#12 Mondial de la Biere – Montreal, Quebec, Kanada

Kanada legnagyobb sörfesztiválja minden júniusban, Montrealban kerül lebonyolításra. A gyönyörű nőkről és ínyenc ételekről híres Montreal tökéletes hátteret kínál a rengeteg kanadai és nemzetközi sörfajra végigkóstolására.

fest13.jpg

#13 The Belgian Beer Weekend – Brüsszel, Belgium

A háromnapos fesztivált szeptemberben, a brüsszeli Grand Place-ben tartják. A fegyvertárában 250 különböző sör szerepel, a pilsnertől egészen a csapolt sörökig.

fest14.jpg

#14 Oregon Brewers Festival – Portland, Oregon, USA

Több mint 80 sörfőző mester gyűlik össze minden júliusban az Egyesült Államok területéről, hogy részt vegyenek ezen a négynapos eseményen, amely egyébként egyike az ország legrégebbi sörfesztiváljainak. Több mint 20 stílusban előállított sört szolgálnak fel, több mint 80000 sörfogyasztónak. Az egyik legjobb hely ahhoz, hogy amit csak lehet megtanuljunk a sörfőzésről.

fest15.jpg

#15 Bitter and Twisted International Boutique Beer Festival – Maitland, Australia

Több mint 50 féle nemzetközi sörfőzetet kínál mintegy négyezer látogatójának, ez az ausztrál sörfesztivál egy régi börtön udvarában kerül megrendezésre, kötelező élmény minden sörrajongó számára.

fest16.jpg

Forrás: www.barwhiz.com

komment

süti beállítások módosítása