Kedves Olvasóink!

2013.11.22. 09:55 whitesensei

Nem terveztük, sőt első körben előre elhatároztuk, hogy nem szólítjuk meg esetleges olvasóinkat, nem teszünk közzé "Szerkesztői levelet".
Az a jó, hogy ha az ember szabályokat állít fel magának, néha kénytelen azokat be nem tartani. Azután agyalhat, hogy miként oldja fel a keletkező ellentmondást.
Tehát eredeti terveinkkel ellentétben, egy rövid bemutatkozás:
A Sörforradalom blog indítói egy tág értelemben vett baráti társaság, akiknek sok máson kívül, a sör szeretete az egyik kapcsolódási pont. Van aki a sört inni szereti, van aki főzni, van aki csak szeret valakit, aki szereti a sört...
Szeretnénk mindenről írni, ami a sörrel kapcsolatban, a sör mellett, vagy akár sör helyett számunkra érdekes.
Ennek a társaságnak a tagjai azt is gondolják mindenek előtt, hogy az élet élvezete nem egyenlő a tékozlással, az állati létbe való süllyedéssel. Ehelyett az életet lehet szépen, és szerényen is élvezni. Sörrel együtt. Különösebb lemondások nélkül.
Ezek az emberek sokfelé járnak, kelnek, élnek a világban - de minthogy a kötelék laza, mégis állandó - a legcélravezetőbbnek tűnt egy közös blog indítása, amelyen keresztül barátaink a megszokottól eltérő formában kezelik a blogolás, a közösségi háló lehetőségeit. Mi már nem vagyunk a "fészbúk-nemzedék" ...
Véleményünket bizonyos dolgokról a megfelelő időben, módon és helyen, kulturált, emberi formában szoktuk kinyilvánítani.
Minden véleményünket kulturált, emberi formában szoktuk kinyilvánítani.

Így azután kénytelenek voltunk kicsit utánanézni a hazai trollműfajnak, és nem reprezentatív felmérésünk alapján a következő megállapításra jutottunk:
A Trollok igenis léteznek! Sem nem emberek, sem nem állatok, Isten valami szerencsétlen teremtményei. Jelenlegi saját életük annyira szánalmas és semmitmondó, hogy egyetlen örömük maradt - ha ezt egyáltalán örömnek szabad nevezni - hogy éjt nappallá téve bújják a netet - tehát bizonyosan nem dolgoznak!!!, kenyérkerestre nincsen gondjuk!!! - és mindenhol otthagyják alantas hajlamaik nyomát. A csiganyál hozzájuk képest elit kozmetikai sminktermék. Sajnos nagyon szorgalmasak és rosszindulatúak. Kegyetlen párosítás. Nyomorult élőlények, akik foglyai saját sutaságuknak, rosszindulatuknak. Önálló gondolatuk nincsen, kizárólag mások utasítására mások uszítására szerződnek, önmaguk kizsákmányolásának ellenére szolgálják Uraikat.
Trollok. A sörtől elkezdve Jucika konyháján át, a villanyszereléstől az egészséges étkezésig, semmi sem szent számukra. Mindenhol felbukkannak, mint a csótányok, nagyon szívósak. Néha egész hadsereggel, csapatosan (egy személy, több nickname-mel) jönnek, és szemmel láthatóan egyetlen cél vezérli őket: a pusztítás és tematikusan állnak hadrendbe névtelenül, elrejtőzve, aljasul.
Szerencsére azonnal, könnyen felismerhetőek, annyira trollok.
A sörről bizton állíthatjuk, hogy valaki(k) figyeli(k), hiszen a sorforradalom.blog indítása után beérkező trollkommentek alatt megreccsenve lemaradtunk a sorforradalom.hu bejegyzéséről; valaki(k) elvitte(vitték) az oldalunkat.
Akárkit kérdeztünk, mindenki kikérte magának, hogy ezek "nem magyarok", "nem németek", "nem szerbek". Nem emberek...
Az egyetlen védekezés ellenük, az azonnali, admin oldali kizárás. Sajnos majd jönnek új nevekkel, új csapatokkal, és nem nagyon unják el.....tehát elhatároztuk, hogy folytatjuk...

Továbbra is megadjuk majd forrásainkat, ha egy-egy érdekes cikkre bukkanunk.Továbbra sem használunk guglifordítót - és ezt a troll is tudja - csak valóban előfordulnak néha félrefordítások, különösen ha valaki nem szakértő, csak érdeklődő.Továbbra is fenntartjuk magunknak a jogot, hogy szubjektív véleményeket közöljünk, például fesztivál témában: kinek melyik a világ 5-10-15 legjobb sörfesztiválja.

Izmosnak inkább azt az érzést nevezném, amelyet legyőztünk. A késztetést, hogy ne zsigerből reagáljunk.
De hát emberek vagyunk. Néha szívesen lennénk állatok...

Ezúton mondunk köszönetet minden olyan privátban érkezett hozzászólásért, amelyek barátságos hangvételben figyelmeztettek bennünket esetleges hibáinkra, s néhány jó tanáccsal is szolgáltak.

Hajrá Sörbarátok! Hajrá Sörbarátok Barátai!
Le a trollokkal! :)

komment

süti beállítások módosítása